Lite nytt i underbara MOLN =)

Passar på att blogga lite innan resten av familjen vaknar. För tillfället är det bara jag och lilleman som har lyckats komma oss upp ur sängen. Om det nu är bra eller dåligt att vakna halv sju på söndag morgon =/ ...kanske ingen hitt för min del iallafall, dock var lilla herrn glad när mamma vill stiga upp så tidigt.

Tog här om dan fram de underbara molntygen från JNY Design och sydde lite. Blev en scarf och ett par byxor i stl 92 i det blå/turkosa till en vän som beställ till sin son lite ny byxor, dock har inte mudden hunnit komma än så resten får hon vänta tills i veckan på. (Byxorna o sarfen är efter eget mönster).

Upptäckte i veckan när jag sydde dessutom att mina namnband håller på att ta slut =( inte roligt alls. Men ny beställning är inlagd så får se när de dimper ner i brevlådan.

Av det bruna moln tyget fick det bli ett försök till en första baby filt. Bruna moln på ena sidan, grön interlock på andra och rött kantband (alla tyger från JNY Design). Försökte att göra filten lite större då jag själv tyckte att det var rätt tråkigt att alla babyfilar blev för små så snabbt. filten blev ju ganksa neutral så blir nog att lägga den i bb väskan sen som present till lilla "snurre-sprätt" i magen när han/hon behagar komma ut.

Sist men inte minst sydde jag även av det rosa moln tyget, blev en scarf och en mössa till en tjej på 1 och 8 som just har blivit storasyster Hon fick även en kjol, min första även av denna modell sydd i stl 86 (sydd i velour från Hilco och mudd från  s o s, mönstret är ett eget).

Till nyfödda lillasyster gav jag bort det rosa/vita settet jag tidigare bloggat om och till det sydde jag en tunika med knäppning över axlarna för att det skulle vara lättare ett ta på den. Tunikan är sydd i velour med stjärna i bomullsjersey i ca stl 68 så hoppas att det skall passa. Blev väldigt tjejiga sett men är så roligt att sy till små tjejer när man inte har egna, hoppas att föräldrarna inte har någo emot färgen. (Tunikan är av Hilco velour från eget mönster)
Så var det kanske dags för frukost då...

Mössor till tre
Har varit och inhandlat vindfleece från Polarn och Pyret till barnen, inklusiven den i magen. Måste ju matcha barnen om man kan. Har sedan själv sytt mössor efter eget mönster i storlek 0-3 mån, 2år och 4-5år. Blev supernöjd med resultatet och barnen verkar gilla dem med. Tyger från Tygpyssling och stjärnor i velour från Hilco.

Gul vindfleece från Polarn och Pyret i stl 104 med mössa i stl 4-5år.

Grön vindfleece från Polarn och Pyret i stl 92 med mössa i stl 2år.

Turkos vindfleece från Polarn och Pyret i stl 62 med mössa i stl 0-3mån.Senare blir det även att sy fleecebyxor till de två äldre....fortsättning följer!

Sista snutten

Så var det dags att sy upp sista snutten av elefanttyget i marint med vita elefanter från stoff och stil. Har tidigare blivit byxor till lilleman och en mössa till honom. Nu blev att piffa upp det lite med cerisa muddar från tygpyssling. Settet är i stl 68 och passar både killar och tjejer. Omlott tröja efter eget omgjort mönster från Ottobre, byxa efter eget mönster och likaså scarf med kardborre.


Första body´n

Trodde att det skulle vara svårare att göra en body, men gick faktiskt bra och rätt nöjd bev jag med denna första modell. Sett i tyg från JNY Design i stl 56/62 . Body´n fick knytning i sidan då jag själv tycker att det är väldigt fint och passar bra på de minsta storlekarna. Blev matchande tights (mitt favorit plagg till de mindre) och en liten experiment mössa till, allt i gul/rött.Tesade även att göra en body i ett annat tyg från JNY Design jag har, nämligen det underbara molntyget i brunt med gröna kantband och gröna tights till i stl 56/62, även dessa från JNY Design. Dock har jag inte haft tid att sätta dit tryckknappar ännu, men snart på gång.


VELOUR HAR KOMMIT FÖR ATT STANNA!!!

Har den senaste tiden tagit emot lite vlour i olika färger från Hilco. Måste ju bara få säga det men jag ÄLSKAR velour, underbart material som klarar av barns lek och många maskintvätar. En mammas dröm!!

Först ut en beställning till en liten kille som ännu bara är några dagar gammal. Mamma´s arbetskompis har fått barn och hon bad mig sy något som matchade bodyn från Snoffs Design (mönster Trädgårdskatter) som hon redan inhandlat. Det blev dessa byxor i äppelgröön velour (Olsons tyger) med gula muddar och en vändbar scarf till, även den i grön/gult. Byxorna efter eget mönster i stl 68. (ser att jag missat att sätta lapp på byxan, får fixa det innan det skall iväg =)Blev även två par sparkbyxor i stl 56, de perfekta plagget på den lille (efter eget omgjort mönster från Ottobre). Ett par lime/ljusgröna med röda kantband och muddar, dessa utan stjärna och ett par cerisa med oranga kantband och muddar med röd velourstärna på rumpan med oranga sömmar. (All velout är från Hilco, muddar från stoff och stil och tygpyssling)Omlott tröja och byxa i stl 56 (efter eget omgjort mönster från Ottobre). Allt i turkos velour från Hilco med oranga muddar från Stoff och stil. Detta sett blir nog att spara tills lilla "snurre sprätt" i magen behagar komma ut.Så underbart roligt att sy i stl 56 att det bara av farten blev en till omlott tröja och byxor i stl 56 (efter eget omgjort mönster från Ottobre). Denna gång i äppelgrön velour från Olsons tyger med mudd från JNY Design. Mössa i passande storlek och en scarf till även dessa i tyger från JNY design.
Sist denna omgång men inte minst vart det ett veloursett i stl 68, första gången med luva (efter eget omgjort mönster från bl.a. Ottobre). Cobolt blå velour från Hilco med gul mudd från Stoff och stil och mössa och foder i luva i tyg från JNY Design. Detta blir nog något jag gör om, gillar verkligen denna omlottmodell både med och tan luva. Känns dock inte praktiskt med luva innan strlek 68 då bäbisarna mest ligger innan dess.


Lite mössbeställningar =)

Helsvart mössa till vuxen passar lika bra till alla kläder, mycket match vänligt!!!Mamma ville ha likadan till storebror som lillebror har, denna sydd till en 5åring.Sen var de ju dessa också, en svart mössa, grå stjärna med cerisa sömmar i vuxenstorlek, dock något mindre. En helvit med vit stjärna och vita sömmar vuxenstorlek.
Hoppas alla blir nöjda och det passar!!

RSS 2.0