Dagis brallor

Man kan faktiskt vara fin på en vardag med.
Sydde ett par byxor i stl 86 till lille-man som vi tänkte testa på dagis imon, se om de duger att leka i. Har varit lite galen och provat ett nyttmönster och gjort en längre mudd i benen, får se hur det blir imon. Live bilder kommer!!
(efter eget NYTT mönster med tyg från JNY Design & mudd från lokal butik).


Beställning & kalas

Underbart att ha lite tid för sig själv på kvällen. Fick tillfälle igår och det resulterade i att jag satt och sydde lite när lille-man somnat.


Så roligt när man får sy på beställning. Blev en mössa till en liten kille på 1,5år. Svart är ju en klassiker som passar till det mesta och passar de flesta. Hoppas denna skall passa lille W.
(mönstet är eget & lika så den halv taskiga bilden)Sen fyller ju min andrakusin 1år imon så blev en rosa moln mössa till tösen. Lägger den på posten imon och hoppas hon får den innan helgen, hoppas hoppas hon gillar den och inte sliter av den direkt =)
(efter eget mönster med JNY Designs underbara molntyg)


"Kortisar" till småttisar!

Har man inte varma somrar så får man göra sommarkläderna i någon mellanlängd så de är både sommriga och varma. resultatet blev "kortisar" till båda barnen. ett par rosa med gula muddar i stl 98/104 och ett par turkosa med oranga muddar i stl 86. (molntyg från JNY Design & mudd från Stoff&Stil, efter eget mönster).Upptäckte ett problem när de var klara dock, har man smala barn måste man också göra väldigt smala muddar i midjan, så troligen kan de ha dessa byxor även nästa år... Hoppas verkligen, för blev mycket nöjd med dem.

Mössa till T.En mössa till min söta lilla vän på 6månader så öronen inte blir kalla. Hade ett restbit kvar så blev en "bomus" scarf till =) Blev modellen utan kardborre i nacken som man får knyta istället.

Flodis

Var bara tvungen att testa och sy något av detta underbara "flodis" tyg, så blev byxor i stl 62/68 och en scarf till. Senare även byxor i stl 98/104 med marinblåa muddar (dock ingen bild ännu).


Mamma & son

Här är två mössor till min vän och hennes son, dock även dom utan namn lappar, men som sagt skall fixas.Blev riktigt nöjd med dessa speciellt den mindre som passade utmärkt tillsammans med lill killens randiga Reima overall.

Skapar glädje =)


Sett med byxa, mössa, scarf och vantar.

Hade inget att göra en söndag eftermiddag, vilket resulterade i detta sett i stl 68, dock inga namn lappar på då dessa anlände först förra veck. Dock åtgärdat nu och lapparna på plats.

Gör ett försök att starta en blogg!!!

Att hinna med allt man tänkt är något av en lyx har jag upptäck. Har tänkt att sätta igång och blogga ett bra tag nu, men alltid är det något som kommer emellan. Är det inte familj, arbete eller studier så är det andra saker i vardagen som bara måste göras.

Men nu har jag tid!!!

Sitter själv hemma i soffan med älsklingen min på jobbet och gull ungen i stugan med mommo och moffa. ÄNTLIGEN lite tid att göra något själv. Var meningen att jag skulle städa idag men så blev inte fallet. Passade på och umgås med vänner och bekanta när man väl har tid och är lite mer flexibel utan barn som måste passa mat tider. Så städning får det bli imorgon, då skall jag vara duktig.

Åter till vad denna blogg skall handla om. När jag väl har tid över så finnns det inget roligar än att sätta sig ner och sy. Mest blir det saker till barnen, men har även blivit till vännerna mina. För en mamma som är galen i shopping och fina kläder är det underbart att själv kunna inverka på hur barnens kläder skall se ut. 
                                     
           Oliver & Mamma


RSS 2.0